E-book: Jak spravovat SVJ a družstvo

  • V e-booku naleznete odpovědi na problémy, které sužují SVJ a bytová družstva.
  • Získáte přehled o svých právech a povinnostech a zároveň se vyhnete rizikům a nástrahám.
  • 8 zásadních rad, které jdou rovnou k věci a zaměřují se na praktické tipy.
Aktualizováno: 23. 2. 2022
Jak spravovat SVJ a bytové družstvo
Náhled knížky

Jak spravovat SVJ a družstvo

V e-booku naleznete odpovědi na řadu problémů, které sužují předsedy SVJ a bytových družstev, ale rovněž samotné členy těchto organizací. Po dočtení budete mít přehled o svých právech a povinnostech a zároveň se vyhnete rizikům a nástrahám, které se nejčastěji skrývají v detailech. Vše je podáno výstižně, v 8 zásadních radách jdeme rovnou k věci a zaměřujeme se na praktické tipy.

E-book vám nabídneme ke stažení ve formátu PDF. Publikace má datovou velikost 1,9 MB.

Chcete mít jistotu, že se vyvarujete problémům v SVJ?

Sepíšeme nebo zkontrolujeme vaše stanovy a připravíme veškeré potřebné dokumenty, nebo tu pro vaše SVJ či bytové družstvo můžeme být k dispozici až rok pro vyřešení jakéhokoliv právního problému.

Co se díky e-booku Jak spravovat SVJ a družstvo dozvíte?

  • Budete vědět, co obnáší funkce v SVJ či družstvu, a jaké jsou s ní spojené povinnosti.
  • Při dalším oznamování a organizování shromáždění vlastníku nebo členské schůze už na nic nezapomenete.
  • Budete si moct zkontrolovat, zda máte správně sepsané stanovy.
  • Poradíme vám, jak si vybrat správce.
  • Zjistíte, jak nakládat se společnými prostory v domě.
  • Najdete v něm odpovědi na nejčastější otázky, které od klientů dostáváme.

Pokud v e-booku pro SVJ a bytová družstva není něco vysvětleno do detailů, odkážeme vás na články na blogu. Přidali jsme i příběhy z praxe, které skvěle fungují jako varování i poučení. Například příběh předsedy pražského SVJ Oldy, který schůze svolával neformálně telefon až do doby, kdy mu nový soused poslal dopis, ve kterém zpochybnil veškeré závěry z poslední schůze. Radu, kterou od nás dostal, najdete v e-booku.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Dostupný právník pro SVJ a BD

Poskytneme vám právníka pro SVJ nebo BD na 6 nebo 12 měsíců. Bude vám kdykoli k dispozici, zastoupí vás u soudu nebo při jednání s úřady a pomůže vám s řešením jakékoli právní otázky. To vše za předem známou cenu a možností zaplatit až po skončení služby.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 1.5
hodnoceno: 23 krát

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Jitka Salačová, Praha 6 – Řepy

před 3 roky

Naše Společenství vlastníků zhruba na začátku roku 2016 muselo nepředvídaně řešit mimořádné záležitosti, u nichž posléze vznikla potřeba právní porady. Výbor poptal tým „Dostupný advokát“ – právní služby online, v čele s JUDr. Ondřejem Preussem, který byl nakonec vybrán pro stálou spolupráci s naším Společenstvím vlastníků. V jeho prospěch hovoří garance dostupnosti v podstatě v (zobrazit více) kteroukoli dobu bez navýšení odměny za kontakt mimo pracovní dobu, dostupnost na telefonu či mailu i na Skypu a velmi seriózní vystupování. Jednoznačně můžeme potvrdit kvalitu služeb, serióznost i dostupnost online.

Recenze služby

Tomáš Dastych

před 7 měsíců

Službu jsem opakovaně využil s maximální spokojeností. Mohu doporučit.

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 8 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024