Vzor kupní smlouvy na nemovitost

  • Zjistěte, co musí obsahovat správná kupní smlouva na nemovitost.
  • Vzor obsahuje všechny podstatné náležitosti a je zpracován v souladu s novým občanským zákoníkem.
  • Vždy doporučujeme nechat se provést celým procesem odborníkem.
Aktualizováno: 23. 2. 2022
Vzor kupní smlouvy na nemovitost
Náhled knížky

Univerzální vzor bohužel nikdy nemůže pokrýt všechna specifika vašeho konkrétního případu. Kupní smlouvu navíc zpravidla doplňuje smlouva o smlouvě budoucí a smlouva o advokátní zástavě, které je nezbytné mít s hlavní smlouvou v souladu a provázané. Proto vždy doporučujeme doplnit stažení vzoru o konzultaci, případně i sepsání smlouvy naším zkušeným advokátem. Vyvarujete se tak chyb, které vás v lepším případě mohou stát mnoho času, v tom horším i peníze.

Co musí obsahovat správný vzor kupní smlouvy nemovitosti?

  1. Identifikaci stran a prodávané nemovitosti včetně uvedení katastrálního území,
  2. kupní cenu s přesnou specifikací, jak budou prostředky hrazeny a v jakém časovém období,
  3. mechanismus předání nemovitosti,
  4. specifikaci ohledně podání smluv na katastr nemovitostí,
  5. smluvní pokuty,
  6. prohlášení prodávajícího, že nemovitost není zatížena dluhy, břemeny a jinými omezeními (je-li relevantní).

Náš vzor kupní smlouvy na nemovitost obsahuje všechny podstatné náležitosti a na rozdíl od některých anonymních vzorů je zpracován v souladu s novým občanským zákoníkem. Ze zkušeností našich klientů ale víme, že využití vzoru zpravidla neurychlí koupi nemovitosti. Naopak, pro její rychlý a hladký průběh je ideální nechat se provést celým procesem odborníkem v oblasti práva nemovitostí.

Dost často se na nás obrací klienti, jejichž kupní smlouvy katastr zamítne, a celý proces musí začít znovu. Tím se dostávají do nepříjemných situací, obzvlášť v případě financování nemovitosti hypotečním úvěrem a nedodržení časových lhůt pro čerpání a dokončení obchodu. Výjimkou není ani případ paní Hany, která vynechala krok kontroly smlouvy advokátem, a ve finále se jí radikálně zvýšily náklady na pořízení nemovitosti.

Proč si nechat vzor kupní smlouvy nemovitosti zkontrolovat od našeho právníka, který se specializuje na nemovitostní právo?

  • Budete mít jistotu, že nemovitost bude správně identifikována, aby obstála před katastrem.
  • Právník zkontroluje, že smlouva neobsahuje žádná rizika a právní vady, které by mohly způsobit neplatnost celé smlouvy.
  • Do kupní smlouvy správně promítne posloupnost plateb, ve kterých se často chybuje.
  • Zkontroluje všechny doložky, například to, že prodávající nebude po podpisu smlouvy s nemovitostí nakládat takovým způsobem, kvůli kterému by se zhoršil její stav.
  • Specifikuje smluvní pokuty, které motivují k dodržení všech podmínek.
  • Vše přizpůsobí na míru vaší konkrétní nemovitosti.

Vyhněte se možným komplikacím, které mohou nastat při koupi nemovitosti

V praxi se nám často stává, že se na nás klienti obrací až v moment, kdy řeší následky, které je už vyšly minimálně na desetitisíce. Investice do kupní smlouvy nemovitosti zkontrolované právníkem je tak v porovnání s tím minimální. Mějte jistotu, že koupě nebo prodej nemovitosti proběhne bez sebemenšího zádrhelu.

Proč si nechat vzor kupní smlouvy nemovitosti zkontrolovat od našeho právníka, který se specializuje na nemovitostní právo?

  • Budete mít jistotu, že nemovitost bude správně identifikována, aby obstála před katastrem.
  • Právník zkontroluje, že smlouva neobsahuje žádná rizika a právní vady, které by mohly způsobit neplatnost celé smlouvy.
  • Do kupní smlouvy správně promítne posloupnost plateb, ve kterých se často chybuje.
  • Zkontroluje všechny doložky, například to, že prodávající nebude po podpisu smlouvy s nemovitostí nakládat takovým způsobem, kvůli kterému by se zhoršil její stav.
  • Specifikuje smluvní pokuty, které motivují k dodržení všech podmínek.
  • Vše přizpůsobí na míru vaší konkrétní nemovitosti.

Proč použít placenou službu od Dostupného advokáta:

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Koupě nebo prodej nemovitosti

Zajistíme kompletní právní servis související s koupí či prodejem nemovitosti včetně rezervační smlouvy a úschovy kupní ceny. Pomůžeme i s katastrem nemovitostí a daněmi. Zvládneme to rychle a bezchybně, abyste se o nic nemuseli starat. Zaplatit můžete až po poskytnutí služby.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 5
hodnoceno: 2 krát

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Kateřina Petrašová

před 3 roky

Dobrý den, dnes jsem obdržela kladné „Vyrozumění o provedeném vkladu do KN“. Chtěla bych tímto velice poděkovat za neskutečně výbornou službu absolutnímu laikovi, který má pouze jasnou představu co chce. Jednalo se o převod vlastnického práva nemovitosti z otce na dceru a syna, vč. věcného břemene – bezúplatné doživotní užívání. S takto dobře postavenou službou (zobrazit více) Dobrý den, dnes jsem obdržela kladné „Vyrozumění o provedeném vkladu do KN“. Chtěla bych tímto velice poděkovat za neskutečně výbornou službu absolutnímu laikovi, který má pouze jasnou představu co chce. Jednalo se o převod vlastnického práva nemovitosti z otce na dceru a syna, vč. věcného břemene – bezúplatné doživotní užívání. S takto dobře postavenou službou jsem se opravdu dlouho nesetkala, neskutečně jasné a rychlé jednání za přesně stanovených podmínek. Průběh celého řízení proběhl bez jediného zaváhání, ač jsme měli obavy ohledně opakovaného podáním návrhu na vklad do KN s tím, že „něco“ není v pořádku. Opravdu chválím – za 1!!! Moc děkuji a přeji Vám mnoho úspěchů ve Vašem podnikání!

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 9 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Recenze služby

Ing. Jana Filipová, Praha

před 3 roky

Nechali jsme si s přítelem zkontrolovat nájemní smlouvu na náš první byt a byli jsme rádi, že nám někdo řekl, jaká máme práva, a vysvětlil, co nás čeká.

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024