Zmínky v médiích

Napsali o nás jinde aneb jak Dostupný advokát pomáhá lidem.

HN.cz: Revoluce v tvorbě obsahu: AI z nás dělá filmaře i bez kamery

„Umělá inteligence zvládá měsíc co měsíc nové kousky. S její pomocí již vznikají články, básně, obrázky, videa běžná i takzvaná deep fake. A právě nově představené „filmové“ záběry vyrobené jen na základě několika vět zadání budí nejnovější rozruch.“

Přečíst celý článek na HN.cz

ČT: Reportáž „Dítě na inzerát“ v pořadu 168 hodin

"Jsem těhotná a dítě si nemůžu nechat, hledám pro něj rodiče..." Jak funguje domlouvání adopce přes inzeráty, lze z něj vynechat úřady a jak na takový postup pohlíží náš právní řád? Právní pohled na celou věc přináší Ondřej Preuss, zakladatel Dostupného advokáta. Reportáž naleznete v 27. minutě pořadu.

Zobrazit pořad na CeskaTelevize.cz

iDNES: Fremr měl být jistota, říká právník Preuss. Teď se mluví o nominování Pavla Uhla

Robert Fremr oznámil vzdání se kandidatury na Ústavní soud. Stalo se tak „pod nevybíravým tlakem některých médií“ za rozsudky uvalené před revolucí, jak situaci komentoval.

Přečíst celý článek na iDnes

E15: Dovolená v zahraničí s dítětem: Potřebujete souhlas druhého rodiče?

Při cestě do zahraničí musí mít každá osoba – i dítě – svůj vlastní cestovní pas. Při cestě v rámci Evropské unie postačuje občanský průkaz. Musí s dovolenou v zahraničí s jedním z rodičů souhlasit druhý rodič?

Přečíst celý článek na E15

Blesk.cz: Špína, málo jídla a úrazy na letním táboře

Špína, nedostatek jídla, neáborů příjemní vedoucí nebo úraz mohou zkazit letní tábor jak dítěti, tak jeho rodičům. Řadu věcí je ale možné řešit už před odjezdem, něco během tábora, případně po jeho skončení.

Zobrazit celý článek na Blesk.cz

iDNES: Vaše místo rušíme. Co si ohlídat, když dostanete padáka, radí advokát

Možností, kdy mohou zaměstnanci dostat od svého zaměstnavatele výpověď, není podle zákoníku práce mnoho. Jednou z variant je výpověď z organizačních důvodů. Co si ohlídat, když dostane takovou výpověď. Na co máte nárok?

Zobrazit celý článek na iDnes.cz

Aktuálně.cz: Zákoník práce se po letech zásadně mění. Zaměstnancům přilepší, firmy zaúkoluje

"Na zaměstnavatele budou kladeny větší nároky i v tom, že musí stanovit zaměstnancům dopředu, nejpozději tři dny předem, rozvrh pracovní doby. To má vést k větší předvídatelnosti práce pro zaměstnance. V praxi to však bude patrně přinášet administrativní zátěž a snížení flexibility u různorodých méně formálních vztahů," míní právník Ondřej Preuss.

Zobrazit celý článek na aktualne.cz

iDNES: Co si zasloužíte za práci přesčas, radí advokát Ondřej Preuss

Práce přesčas se v některých firmách stává standardem. Jenomže co když se to na výplatě vůbec neprojevuje nebo za přesčasy je jen pár korun navíc? Jak se bránit?

Zobrazit celý článek na iDnes.cz

iDNES: Jaké jsou výhody a nevýhody pracovní smlouvy na dobu určitou

Hrozí vám výpověď z práce, nebo váš zaměstnavatel už začal propouštět a nová pracovní příležitost se nabízí jen na smlouvu na dobu určitou?

Zobrazit celý článek na iDnes.cz

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024