Dostupný advokát je advokátní kanceláří roku

„Dostupný advokát“ se stal advokátní kanceláří roku v kategorii retailových služeb. Titul jsme získali v rámci ocenění Advokátní kanceláře roku, které pořádá magazín Lawyers & Business. Poprvé v historii české advokacie tak byl oceněn alternativní poskytovatel právních služeb, který prodává a poskytuje právní služby (téměř) výhradně v online prostoru.

Mgr. Nikola Šedová
24. 5. 2023
3 minuty čtení

Přelomové ocenění pro online advokátní služby

Organizátoři soutěže Lawyers and Business tak ocenili průkopnický koncept poskytování právních služeb, který Dostupný advokát nabízí a rovněž otevřenost ve sdílení dat ohledně výkonnosti.

V rámci poskytování našich právních služeb vycházíme z několika základních pilířů, kterými jsou: online interakce s klientem, transparentní cenová politika a prosazení fixních sazeb, zásadní zvýšení rychlosti při poskytování právních služeb, okamžitá zpětná vazba od klientů a využívání moderních technologií.

„Ocenění považujeme za zásadní přelom v historii české advokacie. Ještě před pár lety vypadalo poskytování právních služeb on-line jako utopie. Pro některé byla ta představa dokonce směšná. My jsme ale věřili, že mít snadný přístup k právníkovi znamená otevřenou cestu k právu a spravedlnosti pro každého. Titul Retailová advokátní kancelář roku pro nás znamená, že naše inovace v poskytování právních služeb začíná oceňovat také tradičně konzervativní advokátní prostředí. To je podle našeho názoru zásadním průlomem ve vnímání toho, jak by se měly a mohly poskytovat právní služby,” říká zakladatel Dostupného advokáta, Ondřej Preuss.

Zakladatelé Ondřej Preuss a Jaroslav Baier přebírají cenu (foto v článku A11, Daniel Hromada)

Podstatou naší služby je nasazení moderních technologií, které umožňují bourat bariéry mezi advokátem a klientem. Na tři kliknutí je založena objednávka a stránka pak klienta provede bezpečným on-line systémem. Odpadá problém s administrativou a efektivně je přikročeno rovnou k zadání. Věci se pak on-line ujímá zkušený a specializovaný advokát, který ji rychle vyřeší,” doplňuje Ondřej Preuss.

Zaznamenáváme nárůst návštěvnosti i tržeb

V loňském roce narostly tržby Dostupného advokáta o 20 % na 15 milionů korun. Více než 90 % požadavků klientů vyřeší tým Dostupného advokáta do dvou dnů. Díky poskytování právních služeb online využívají služby DA také stále více Češi žijící v zahraničí, v roce 2022 bylo téměř 10 % všech požadavků ze zemí mimo ČR, a to například ze Seychel, USA, Nizozemí, Velké Británie, Ukrajiny, Německa nebo Indie.

Web www.dostupnyadvokat.cz navštívilo v roce 2022 každý měsíc více než 100 000 uživatelů, o 40 % více než v roce 2021, což jej, mimo jiné, řadí mezi tři nejnavštěvovanější právní média v ČR. Tým deseti zkušených advokátů a právních specialistů DA řešil za celý rok téměř 3 000 právních případů.

Přinášíme klíčové inovace

Klíčové inovace, které přináší Dostupný advokát a které budou mít stále silnější vliv na na trh právních služeb v ČR:

  • Transparentní cenová politika a prosazení fixních sazeb za vyřešení úkolu na úkor klasické hodinové sazby. Toto je v zásadě unikátní model, protože většina advokátů účtuje stále v režimu hodinové sazby;
  • nasazení technologií (unikátní systém odbourávající administrativu);
  • tlak na zvýšení rychlosti při poskytování právních služeb (rychlost je a bude jedna z nejdůležitějších konkurenčních výhod);
  • silnější dopady zpětné vazby (primárně nespokojených) klientů – je velmi jednoduché vyjádřit stížnost nebo hodit jen tak „hate“, to vede k tlaku na dobrou komunikaci a posiluje kvalitu poskytované služby, protože každá negativní zpětná vazba vyjádřená typicky na Google nebo FCB má potenciál odradit řadu dalších – potenciálních zákazníků);
  • vyšší konkurenci (vytváří se jeden „národní“ trh právních služeb, což doposud platilo jen omezeně, protože B2C právní služby jsou poskytovány hlavně lokálně – business advokátů funguje na referencích);
  • vysoká specializace a odbornost advokátů;
  • zlevňování právních služeb (s vyšším nasazení technologií a další automatizací celkově dále zlevní už tak dost levné právní služby, např. i proto, že řadu primárně administrativní práce již nedělají lidé, ale umělá inteligence).

Dostupný advokát využívá inovativním způsobem on-line prostředí pro poskytování advokátních služeb tak, aby klient získal rychle a efektivně radu v každodenních otázkách týkajících se nemovitostí, rodinného, pracovního, podnikatelského, trestního i dalších druhů práv.

Bližší informace k letošnímu vyhlášení cen naleznete na webu Lawyers and Business.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 5
hodnoceno: 4 krát

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Adéla Bobková Humlová

před 2 roky

S Dostupným advokátem jsem řešila několik otázek. Zařídili mé firmě ochrannou známku, poradili mi v oblasti pracovního práva a v neposlední řadě jsem s nimi konzultovala otázky zakládání nové společnosti. Jsem maximálně spokojená, protože vždy jsem dostala rychlou a komplexní službu se skvělým poměrem cena/výkon.

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 9 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Recenze služby

Из KZ в CZ ЧЕХИЯ.МИГРАЦИЯ.

před 9 měsíců

Díky za pomoc v řešení problému. Skupina profesionálních advokátů.

Zobrazit všechny reference

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024