AIDA je AI Dostupného Advokáta

Už delší dobu využíváme jako pomůcku při práci v naší advokátní kanceláři ChatGPT, to není asi nijak překvapivá informace, protože umělá inteligence je trend, dobrý pomocník, rešeršista a parťák při práci. Máme s ní natolik dobré zkušenosti, že jsme se rozhodli ji zpřístupnit návštěvníkům našeho webu a našim zákazníkům.

Jirka Chomát
18. 10. 2023
2 minuty čtení

Na našem webu je pro návštěvníky aktuálně připraveno přes 80 variant služeb a přibližně 700 textů na blogu i jiných částech webu. To už je pořádná porce informací, v nichž nemusí být vždy úplně snadné se vyznat, přečíst je a vybrat pro sebe to správné řešení nebo platnou radu pro tu kterou konkrétní situaci, hlavně pokud jste právní laik. Přemýšleli jsme proto, jak uživatelům co nejlépe informace zpřístupnit. Na webu samozřejmě používáme fulltextové vyhledávání, co nejlepší informační architekturu, kategorie, štítky a další prvky, které nám umožňují provázat související obsah a uživatele tak dovést na to správné místo. Přesto to není vždy jednoduchý úkol, například když spěcháte…

Využít k tomuto úkolu některou z AI, kterých je dnes na trhu k dispozici několik, nás samozřejmě napadlo hned, ale až po několika pokusech jsme připravili koncept technologie, které říkáme AIDA (což je zkratka z „AI a Dostupný advokát“). AIDA je vlastně „chytrý odpovídač“ postavený nad ChatGPT4 a obsahem našeho webu. Uživatel jej na našem webu uvidí na několika místech, na nichž se rozhoduje, kam pokračovat dál, případně přemýšlí, zda si chce objednat tu správnou službu.

Dotaz lze do AIDA vložit v prosté řeči, tak jak jste zvyklí komunikovat s AI technologiemi, a nebo tak, jak se nás uživatelé ptají po telefonu: „Jak si mám nechat zkontrolovat kupní smlouvu?“

„Pro jednoduchou demonstraci technologie jsme připravili zjednodušenou verzi AIDA na doméně https://ai.dostupnyadvokat.cz. Vyzkoušejte ji a napište nám,“ říká Jirka Chomát.

AIDA uživateli krátce odpoví v běžném jazyce a nabídne uživateli odkaz na službu, která vyřeší jeho problém, i několik článků, které se k tématu vztahují a mohly by uživateli pomoci se dále zorientovat v problému. Ne vždy může samozřejmě dotaz zodpovězen nebo má objektivně nějaké právní řešení, ale i pro tyto situace máme připravenu záchrannou odpověď s odkazem na naše kontaktní údaje.

V tuto chvíli je technologie zcela čerstvě nasazená na náš web v testovacím režimu a my budeme sledovat jak ji uživatelé používají, jaké dotazy pokládají a jak naloží s odpovědí od naší AI. Technicky služba běží na našich serverech na technologiích Node.js, React, PosgtreSQL a ChatGPT4, která nám vrací slovní odpověď a hledá v našich datech a textech tu správnou odpověď a službu pro uživatele.

Dotazy k technologii lze směřovat na Jirku Chomáta a jeho email jiri.chomat@dostupnyadvokat.cz.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 5
hodnoceno: 2 krát

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Tomáš Dastych

před 8 měsíců

Službu jsem opakovaně využil s maximální spokojeností. Mohu doporučit.

Recenze služby

Jakub Jedlinský

před 6 měsíců

Spokojenost s přístupem advokátů, s jejich trpělivostí i naceněním.

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 9 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Zobrazit všechny reference

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024