Vzor dohody o mlčenlivosti (NDA)

  • Zjistěte bez čeho se neobejde správná dohoda o mlčenlivosti.
  • NDA musí obsahovat precizní vymezení povinností.
  • Doporučujeme smlouvu zkontrolovat naším právníkem, který ji připraví na míru vaší situaci.
Aktualizováno: 26. 5. 2023
Vzor dohody o mlčenlivosti
Náhled knížky

Vzor je zdarma, ale…

Doporučujeme nechat NDA zkontrolovat naším právníkem, aby pokrýval všechna rizika.

Vzor ke stažení zdarma

  • Obecný vzor dohody o mlčenlivosti
  • Vzor je ihned ke stažení
  • Konzultace s advokátem 30 minut
  • Právní ochrana know-how a informací
  • Ochrana před nepřiměřenými sankcemi

Zdarma

Stáhnout zdarma

S konzultací od advokáta

  • NDA na míru vašemu případu
  • Zpracování do 5 dnů
  • Konzultace s advokátem 30 minut
  • Právní ochrana know-how a informací
  • Ochrana před nepřiměřenými sankcemi

5 400 Kč

Zjistit více

Předejděte vyzrazení důvěrných informací, nebo dokonce vašeho obchodního tajemství. Se vzorovou smlouvou NDA si zajistíte mlčenlivost zaměstnanců a obchodních partnerů.

Bez čeho se neobejde správný vzor dohody o mlčenlivosti?

  1. Vymezení informací, které mají být chráněny a utajovány,
  2. případy, na které se mlčenlivost nevztahuje,
  3. způsob nakládání s důvěrnými informacemi,
  4. uvedení doby, po kterou bude vzor dohody o mlčenlivosti platný,
  5. specifikace smluvních pokut a náhrady škody při vyzrazení.

Právníci z Dostupného advokáta vám pro lepší představu sepsali základní vzor dohody o mlčenlivosti. Obsahuje všechny podstatné informace, ale stále jde o všeobecný zdroj, který nereflektuje specifika vašeho případu.

U NDA je ale prioritní, aby obsahovala precizní vymezení povinností a sankcí za její porušení. Proto doporučujeme smlouvu zkontrolovat naším právníkem – specialistou, který ji připraví na míru vaší situaci. Za rozumnou cenu.

Jinak je zde riziko, že smlouvu uzavřete tak, že nebude právně vymahatelná a bude tak jen cárem papíru. To se často stává s konkurenčními doložkami u zaměstnanců, kde není sjednáno protiplnění za jejich dodržování. Může se to však stát i u běžného NDA.

Setkali jsme se i s případy, kdy byl nejasně sjednán závazek protistrany a ta se tak ze své povinnosti „vykroutila“ pro neurčitost. Často se také dělá chyba v určení sankcí za porušení smlouvy. Zde může být kámen v úrazu v detailu. Je totiž výhodné nezapomenout ani na smluvní pokuty, ani na náhradu škody. Toho se vyvarujete, když si smlouvu necháte zkontrolovat advokátem.

Proč si nechat smlouvu zkontrolovat od našich právníků?

  • Právník neprůstřelně specifikuje utajované informace.
  • Právník jasně definuje práva a povinnosti jednotlivých stran a optimální standardy zabezpečení.
  • Právník nastaví dobu platnosti dohody s ohledem na délku ochrany utajení informací.
  • Právník zapracuje smluvní pokuty a ustanovení o náhradě škody.

Dohoda o mlčenlivosti tzv. NDA

Vytvoříme pro vás dohodu o mlčenlivosti, případně zkontrolujeme již existující NDA. S námi máte jistotu, že vaše obchodní tajemství a know-how zůstanou v bezpečí. Vše běžně vyřizujeme do dvou dnů, vždy za předem danou cenu.

Proč použít placenou službu od Dostupného advokáta:

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Dohoda o mlčenlivosti tzv. NDA

Vytvoříme pro vás dohodu o mlčenlivosti, případně zkontrolujeme již existující NDA. S námi máte jistotu, že vaše obchodní tajemství a know-how zůstanou v bezpečí. Vše běžně vyřizujeme do dvou dnů, vždy za předem danou cenu.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 3
hodnoceno: 2 krát

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 9 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Recenze služby

Jan Vrátný, Veselí nad Lužnicí

před 3 roky

Orientuji se v prostředí, ve kterém dlouhodobě podnikám. Před nedávnem jsem se ale dostal do nepředvídatelných problémů a potřeboval jsem právní pomoc. Nechtěl jsem obvolávat právní kanceláře a pokoušet se domlouvat v kdovíjakých odborných termínech. Proto jsem zvolil vyhledání i výběr právní služby pomocí internetu. A mohu s klidným svědomím říci: „dobře jsem sáhnul“. Lidé (zobrazit více) z Dostupnyadvokat.cz na můj dotaz ihned reagovali a po upřesnění mého požadavku mi vypracovali smlouvu šitou na míru dané situaci. S prací i cenou jsem byl moc spokojen. Celý příběh.

Recenze služby

Štěpán Mičunek, okres Vsetín

před 3 roky

Na Dostupného advokáta jsem se obrátil s prosbou o pomoc s neplatičem. Dostupný advokát mi poradil, jak dále postupovat. Náš spor se dostal až před soudy, kde mne Dostupný advokát zastupoval. Soudy jsem vyhrál, služby tohoto webu mohu vřele doporučit.

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024