Ale Máňa říkala, že to není směroplatný

… aneb jak se vám může prodražit právní rada zdarma? Tento článek píšeme jako reakci na fakt, že se na naši právní poradnu ve stále větší míře obracejí lidé, kteří nás žádají, abychom jim, jak se říká “jenom poradili”. Což mezi řádky znamená, že chtějí dobrou a odbornou radu ideálně od právníka online, ovšem zdarma.

5 minut čtení

Kapitoly článku

Při našem nejlepším vědomí a svědomí bezplatné právní rady poskytovat nemůžeme. Vzhledem k tomu, že si takovou odpověď mnoho lidí vysvětluje jako neochotu nebo nedostatek dobré vůle pomoci, nebo ještě hůř, jako snahu vydělávat na všem za každou cenu, rozhodli jsme se k tomu vyjádřit a vysvětlit všem takto smýšlejícím, proč je v jejich zájmu za radu a řešení právního problému zaplatit, a čemu všemu tak mohou předejít, pokud se spolehnout pouze na bezplatnou právní poradnu. Plynule tímto navazujeme na náš článek Proč se vyplatí za advokátní služby platit.

1. Právní poradenství zdarma

Jste-li v situaci, že si opravdu nemůžete dovolit zaplatit za právní radu, máte vždy možnost využít služeb bezplatných právních poraden, které jsou dotovány v rámci státní podpory, financovány z dárcovských příspěvků nebo mecenáši. Takové právní poradny zdarma jsou obvykle neziskové organizace, na které se můžete vždy obrátit. Alternativou je obrátit se na Českou advokátní komoru (ČAK), která za určitých okolností může k bezplatnému právnímu poradenství určit konkrétního advokáta ze seznamu advokátů, který ČAK vede. Jedná se ovšem zpravidla o závažné a tíživé životní situace. Dokážete si představit, že by někdo požádal o bezplatnou právní pomoc s prosbou o radu, jak bez právních rizik prodat svůj byt? A chtěl “jenom poradit”? Navíc, i „bezplatní právníci“ z neziskových organizací jsou placení a vydělávají si touto prací na živobytí, i když nejsou placeni přímo za jednotlivé služby v podobě odměny advokáta a peníze nedostávají přímo od svých klientů.

2. Dostupný advokát je tu v danou chvíli pouze pro vás

Zaručí vám někdo, pokud budete chtít “jenom poradit”, že si na vás opravdu udělá čas? A tolik času, kolik budete vy sami potřebovat? Představte si, že si přijdete pro radu a dozvíte se, že ať už je to jakkoliv, má na vás odborník jen pět minut, a pak si budete muset poradit sami… Najděte si to ve sbírce zákonů, strana 32, paragraf 10, odstavec a. Však vy už to nějak zvládnete!

Dostupný advokát je online advokátní kancelář, která je vždy na vaší straně. I  když jsme advokáti převážně z Prahy, pomůžeme vám, ať už se nacházíte kdekoliv. Hájíme vaše zájmy, vaše nároky. V domluvený čas jsme tu jen a jen pro vás jako váš právní zástupce. Hledáme a najdeme pro vás řešení vašeho právního problému, a to na míru. Zodpovědně a diskrétně. Ceny našich služeb jsou dostupné prakticky pro každého. Vždy dopředu víte, za co a kolik zaplatíte. Potřebujete vědět víc?

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

3. Dostupný advokát nese přímou zodpovědnost za poskytnuté právní rady

Ptát se, jestli jste viděli film Kulový blesk, je asi zbytečné, že? A vybavíte si hlášku, která zazněla těsně před tím, než se vydala rychlá spojka na cestu? „… ale Máňa říkala, že to není směroplatný.” A reakci paní Máni, když se dozvěděla o náhradě vzniklých škod?

„Ale to já jsem nevěděla, to kdybych já bejvala věděla, tak to bych jí to rozmluvila. Anežko, tos mi měla říct, že je to toliká rodin a peněz. To já jsem nevěděla.“ Tak přesně takhle to může dopadnout, když si necháte “jenom poradit” od „právního rádce“, který nenese za svou radu zodpovědnost.

Dostupný advokát je online právní služba, kterou garantují spolehliví odborníci, advokáti, kteří za svou práci nesou osobní odpovědnost a ručí za ni i svým jménem. Radíme vám dobře a podle našeho nejlepšího vědomí a svědomí. A přesně pro danou konkrétní situaci, kterou řešíte. Pro všechny případy jsme navíc pojištěni, a to na dvojnásobnou částku oproti tržnímu standardu.

Čekáte-li obecné rady a polovičatá řešení, pak raději navštivte nějaké tržiště se smlouvami zdarma, nebo rovnou paní Máňu, ona se vždycky nějaká najde.

4. Dostupný advokát je cenově dostupný prakticky pro každého

Už se vám někdy stalo, že jste si objednali službu v určitém rozsahu, a pak jste se dozvěděli, že to zabralo víc času a zaplatíte dvakrát tolik? Aniž by to s vámi někdo konzultoval? Nebo jste chtěli něco zdarma, a vzápětí jste zjistili, že ke službě zdarma je automaticky přidružená horentně zpoplatněná jiná služba. A nejde z toho už vycouvat? To od nás taky nečekejte. Chcete-li zvolit neprůhledný systém, kde si nebudete jisti ničím, pak hledejte právní pomoc někde jinde než u Dostupného advokáta.

Ceny za námi poskytované právní služby jsou dostupné prakticky pro každého. Vy sami si vybíráte, jaké právní služby chcete využít. Ceny za námi poskytované služby jsou fixní. Vždy tak dopředu víte, za co a kolik zaplatíte. Pokud chcete jen malou radu, objednejte si nejlevnější konzultaci. Dostane se vám služeb ve stejné kvalitě, jako kdybyste si zaplatili konzultace za tisíce. Neděláme rozdíly. Poskytujeme to nejlepší právní poradenství každému, bez rozdílu.

Líbí se vám to? Ale… hledáte nějaký zádrhel? Prostě naše služby využijte a přesvědčte se sami o jejich kvalitě.

5. Dobré rady zdarma nabízíme na našem blogu

ČlánkyNovinky ze světa práva, odborné články, které pro vás píšou advokáti, a dokonce srozumitelným jazykem. Po jejich přečtení získáte přehled nebo naleznete tolik potřebné informace.

Sledujeme pro vás nové zákony, popisujeme právní problémy, které se vás týkají. A pravidelně je zveřejňujeme na našem profilu na Facebooku.

Jsme připraveni vám dobře posloužit právní radou v naší právní poradně online, zkontrolovat nebo sepsat vaši smlouvu, abyste si nenaběhli s koupí nemovitosti nebo při podnikání, poradit při pracovních problémech. A mnoho dalšího.

Všechny tyto služby ovšem musíme zpoplatňovat, protože i když jsme online právníci, pohybujeme se v reálném světě. Chceme vám sloužit nestranně, odpovědně a pouze a jen ve váš prospěch. To bez ohodnocení nejde. Ostatně žádná dobrá služba na světě není zdarma. A tím, že za naše služby zaplatíte, nám zase vy dáváte najevo, že pro vás rada byla užitečná, že vám pomohla ušetřit peníze, o které byste jinak přišli, protože byste sami nebo s pomocí “paní Máni”, ať už se jmenuje jakkoliv, celou situaci nedokázali vyřešit tak, jako advokáti online, pro které je jejich práce i jejich posláním. A dělají ji s plným nasazením. A ve vašem zájmu.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

Zatím nehodnoceno

…nebo jej sdílejte

Autor článku

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D.

Ondřej je ten člověk, v jehož hlavě uzrál nápad poskytovat advokátní služby online. Právním službám se věnuje již déle než 10 let a rád klientům pomáhá, když si nevědí rady s právními problémy.

Vzdělání
  • Právo, doktorské studium (Ph.D), Pf UK v Praze
  • Právo, L’université Nancy-II, Nancy
  • Právo, magisterské studium (Mgr.), Pf UK v Praze
  • Mezinárodní teritoriální studia (Bc.), FSV UK v Praze

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Tomáš Václavík

před 7 měsíců

Všem vřele doporučuji. Profesionalita, ochota.

Recenze služby

Adéla Bobková Humlová

před 2 roky

S Dostupným advokátem jsem řešila několik otázek. Zařídili mé firmě ochrannou známku, poradili mi v oblasti pracovního práva a v neposlední řadě jsem s nimi konzultovala otázky zakládání nové společnosti. Jsem maximálně spokojená, protože vždy jsem dostala rychlou a komplexní službu se skvělým poměrem cena/výkon.

Recenze služby

Luboš Zeman

před 5 měsíců

Obrátil jsem se o právní poradu – moje žádost byla vyřízena velmi rychle, kvalitně a hlavně kvalifikovaně. Všichni byli milí a ochotní. Mohu jen doporučit!

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024