Spletli byste si Staropramen a Staroraven?

Řemeslný pivovar Raven aktuálně přejmenoval svou limitovanou edici piva Staroraven na “Novoraven”. Reagoval tak na předžalobní výzvu pivovaru Staropramen, kterému se nelíbil název z důvodů možné záměny s jejich vlastním pivem.

pivo, záměna pivovarů
2 minuty čtení

Pivovarským pozdravem “Dej Bůh štěstí” zakončil svou reakci na předžalobní výzvu Staropramenu jednatel a spolumajitel pivovaru Raven, Ladislav Vrtiš. S notnou dávkou ironie v ní reaguje na výtky Staropramenu ohledně možné záměny piv “Staropramen” a “Staroraven”. O právním sporu informoval pivovar na svých sociálních sítích, kde zveřejnil i celý text své reakce.

Podle Vrtiše je celá záležitost spíše absurdní, protože jejich řemeslné pivo se Staropramenem dosud nikdo nesrovnával a osobně nezná ani podnik, kde by tato dvě piva současně nabízeli. Co se názvu týče, slovo raven (v angličtině “krkavec”) se vyslovuje [ˈreɪvən] a při správné výslovnosti tedy slovo Staropramen a “Staroreivn” nikdo nezamění.

Ani vizuální stránka k záměně podle něj vést nemůže. “V případě inkriminovaného piva jsme se navíc fakt snažili, aby se ta kýčovitá etiketa nikomu nepodobala, a schválně použili fakt hnusnou modrou barvu. Prodává se to v sedmičkách za kilo, mimo řetězce, a všude je jasně uveden výrobce a velký pták, takže si to nikdo nesplete. Fakt!“, uvedl ve své reakci.

I přes pivovarem Raven vnímanou nesmyslnost celého sporu nabídli Staropramenu vstřícné gesto, když své zbylé zásoby piva přejmenovali na Novoraven. Své zákazníky pak vyzvali k nalepení nové etikety, kterou jim poskytli i s grafickým manuálem.

Pivovaru Staropramen i jejich advokátní kanceláři poslali basu inkriminovaného piva spolu s pozváním na “usednutí na zahrádku a vzájemné okoštování svých vzorků” , což považují za lepší variantu než usednutí do soudních lavic.

Dluží vám někdo peníze nebo porušil vaše práva?

Pomocí předžalobní výzvy vám pomůžeme získat to, co vám patří. A nebojte se, v případě, kdy byste právním řešením sporu jen ztráceli čas, vám ušetříme peníze a raději doporučíme pozvat protistranu na pivo.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Předžalobní výzva

Zastaneme se vás, když někdo poruší vaše práva. Zpracujeme pro vás kompletní předžalobní výzvu a postaráme se, abyste dostali zpět to, co vám patří. Záležitost odbavíme rychle, bezchybně a profesionálně. Zaplatit můžete až po poskytnutí služby.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

Zatím nehodnoceno

…nebo jej sdílejte

Autor článku

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D.

Ondřej je ten člověk, v jehož hlavě uzrál nápad poskytovat advokátní služby online. Právním službám se věnuje již déle než 10 let a rád klientům pomáhá, když si nevědí rady s právními problémy.

Vzdělání
  • Právo, doktorské studium (Ph.D), Pf UK v Praze
  • Právo, L’université Nancy-II, Nancy
  • Právo, magisterské studium (Mgr.), Pf UK v Praze
  • Mezinárodní teritoriální studia (Bc.), FSV UK v Praze

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Jakub Jedlinský

před 5 měsíců

Spokojenost s přístupem advokátů, s jejich trpělivostí i naceněním.

Recenze služby

Из KZ в CZ ЧЕХИЯ.МИГРАЦИЯ.

před 8 měsíců

Díky za pomoc v řešení problému. Skupina profesionálních advokátů.

Recenze služby

Luboš Zeman

před 6 měsíců

Obrátil jsem se o právní poradu – moje žádost byla vyřízena velmi rychle, kvalitně a hlavně kvalifikovaně. Všichni byli milí a ochotní. Mohu jen doporučit!

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024