Napsali jsme knihu

V Dostupném advokátovi myslíme nejenom na své klienty, ale také na tisíce čtenářů, kteří každý den míří na internet a hledají zde právní informace pro řešení svých problémů. Bohužel je často nenajdou v aktuální a ucelené podobě tak, jak by si představovali. Přitom jsme ale z mnoha zdrojů zaznamenali, že by se lidem taková základní právní kuchařka pro každodenní situace hodila. Proto jsme se ji rozhodli vytvořit.

Mgr. Nikola Šedová
17. 8. 2023
3 minuty čtení

Její příprava nás sice lehce vychýlila z naší každodenní právní praxe, ale současně na ní také v mnohém navazovala. Po týdnech příprav jsme se ale dočkali výsledku, ze kterého máme všichni ohromnou radost. Je jím kniha s názvem Dostupný advokát: jak na běžné právní situace.

Naším záměrem při její tvorbě bylo provést čtenáře každodenními situacemi, které mají nějaké právní souvislosti. Nemusí to být zdaleka jen uzavírání písemných smluv, ale spíše jde o běžné nákupy, reklamace, řešení vlastního bydlení práce, založení rodiny a s ní související nároky na mateřskou a rodičovskou, případně i smutné aspekty našich životů, jako jsou rozvody či řešení dědictví. Společně jsme proto procházeli příběhy našich klientů především z toho úhlu pohledu, abychom našli takové typy situací, které se opakují a lze je snadno řešit i bez nutnosti soudního rozhodování. Některým z témat jsme se již dříve věnovali na našem blogu, většinu jsme ale zpracovali nově a s ohledem na aktuální právní úpravu. 

Snažíme se ovšem čtenářům radit nejenom jak řešit vzniklé nehody, ale především jak jim efektivně předcházet, tedy například při přípravě kvalitních smluv, které počítají s různými variantami vývoje. Vycházíme přitom z advokátní praxe a z toho, co klienty opravdu zajímá a trápí.  Tím je tedy dána i struktura kapitol a jejich částí.

 

Dostupný advokát: Jak na běžné právní situace — více informací o knize a slevě 25 %

 

Jednotlivými částmi jsou:

  • Rodinné právo a dědictví,
  • Pracovní právo,
  • Spotřebitelská práva a nakupování,
  • Bydlení a
  • Spory a vymáhání.

Kniha je psána srozumitelně a stručně, aby byla přístupná pro každého. Současně je ale psána odborníky s vhledem do problematiky a praktickými zkušenostmi. Právní teorii proto doplňujeme příklady z naší advokátní praxe, aby si čtenáři snáze představili, co vše se může přihodit a jak to lze napravit. Pomocí reálných situací pak přibližujeme například to, jak nevěra jednoho z manželů zamotala postup při určování otcovství, radíme jak by měla správně postupovat dědička, která byla opominuta v dědickém řízení, nebo poukazujeme na to, co všechno může v praxi ovlivnit velmi úzce stanovené místo výkonu práce.

Výsledkem by mělo být umožnit čtenáři pochopit a pojmout určitou problematiku tak, že si bude v obdobné situaci schopný poradit. Současně ale poukazujeme i na situace, kdy jde opravdu o hodně, jsou právně komplikované a bez advokáta se v nich člověk neobejde ani se sebelepším přehledem. 

Kniha může být také cennou pomůckou pro studenty předmětů s právním zaměřením, kteří získají rychlý přehled o vyučovaném tématu. Je tedy jakýmsi úvodem do práva.

 

Dostupný advokát: Jak na běžné právní situace — více informací o knize a slevě 25 %

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

Zatím nehodnoceno

…nebo jej sdílejte

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Tomáš Václavík

před 8 měsíců

Všem vřele doporučuji. Profesionalita, ochota.

Recenze služby

Adéla Bobková Humlová

před 2 roky

S Dostupným advokátem jsem řešila několik otázek. Zařídili mé firmě ochrannou známku, poradili mi v oblasti pracovního práva a v neposlední řadě jsem s nimi konzultovala otázky zakládání nové společnosti. Jsem maximálně spokojená, protože vždy jsem dostala rychlou a komplexní službu se skvělým poměrem cena/výkon.

Recenze služby

Ing. Peter Čunderlík

před 9 měsíců

Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady (zobrazit více) Není to poprvé, co spolupracuji s touto právní kanceláří. Má zadání jsou od jednoduchých výpovědí ke složitějším uzavíráním smluv, zejména ve skutečnostech, na které zákon nepamatuje. Ani toto není problémem pro tuto právní kancelář. Pokud klient akceptuje to, že i záporná odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – je vlastně řešením. A tady jako klient pociťuji sílu právní kanceláře, že je věc konzultována z různých úhlů a pozor, peníze zde nejsou na prvním místě. Zastupitelnost kvality kvalitou doplněním z jiné oblasti- já říkám za rohem, co se přirozeně hned nevidí – může být rada od právníka pro klienta nesrozumitelnou, ale pokud klient věnuje maximální péči konzultaci a skutečně odevzdává pravdivé a snaží se i úplné informace, nemůže být negativní odpověď – ve smyslu dál do toho nepůjdeme – negativní, ale konstruktivní. A proto souhlasím s názorem že pravdivé informování kanceláře již od počátku (člověk sám bez vzdělání a právnické praxe není neomylný) zjednodušuje další postup a řešení vznikají takříkajíc současně, ve spolupráci. Zastupitelnost, ochota pomoci, rychlost, dozeptání se bez obavy z navýšení ceny vytváří prostor 50% na 50%. Obě strany jsou stejně zainteresované na výsledku. Proto si i příště vyberu toto právní kancelář.

Zobrazit všechny reference

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024