Pomoc poškozeným pandemií nemoci COVID-19

Dostupný advokát se otevírá lidem, na které dopadla krize vyvolaná pandemií COVID-19. Nabízíme individuální konzultaci nejpalčivějších problémů pro každého poškozeného.

Pomoc poškozeným pandemií nemoci COVID-19
3 minuty čtení

Naplno tak využíváme náš jedinečný systém na bázi e-shopové platformy propojující osobu v tíživé situaci a advokáta, který je ochotný konzultaci poskytnout bez nároku na honorář za snížený honorář. Zájemci nás mohou kontaktovat na stránce služby Řešení na míru.

Tuto službu jsme operativně připravili v zásadě přes víkend, protože nechceme jen nečinně přihlížet a roušky šít neumíme. Bleskově se zmobilizovali naši spolupracovníci od programátora po marketéra a rychle jsme tak postavili speciální službu pro nový zavirovaný svět.

Chceme totiž okamžitě a účinně předcházet problémům s velkým předstihem a ne čekat na konec karantény a dalších opatření. Již teď je možné v konkrétních případech pomoci, v jiných situacích pak dodat lidem sílu a povzbuzení, aby se připravili na očekávané náhrady škody a ušlého zisku. Záchrana životů je teď prioritou a nechceme ji relativizovat žádnými ekonomickými argumenty. Začíná však i boj o obnovení běžného fungování našeho světa, o naše práva a řešení navazujících hospodářských a společenských otřesů. Právo je vždy nástrojem stability a tu chceme také podpořit.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

V prvé řadě jsme se tedy obrátili na naše advokáty, zda jsou ochotni se zapojit. Všichni se okamžitě stali dobrovolníky. Nikdo nechce jen sedět doma a sledovat videa nebo si číst zaprášené romány. Naši advokáti tak nabízejí svůj čas tak, aby mohli zodpovědět základní otázky lidí postižených virovou krizí. Jelikož však může být zájem o rady překotný, rozhodli jsme se požádat o spolupráci i další kolegy, kteří by měli zájem ve volném čase pomoci, ale nemají jak kontaktovat klienty v nouzi.

Náš systém umožňuje rychle získat zadání od klienta a na dálku poskytnout radu. Ani klient, ani advokát tedy nemusí opouštět domov a vystavovat sebe či jiné zbytečnému riziku. To je v dnešní době také nadmíru podstatné.

Komu je služba určena?

Chceme nabídnout základní právní radu prakticky každému, kdo se ocitl kvůli virové krizi v těžkostech. Podle prvních ohlasů půjde nejčastěji např. o zaměstnance, kterým hrozí výpověď či ztráta příjmů. Půjde však ve stejné míře i o podnikatele či freelancery, kterým se propadly tržby kvůli karanténě. Pomáhat budeme i nájemníkům či pronajímatelům řešícím svízelné jednání o nájemní smlouvě. Rovněž očekáváme, že narůstat budou dotazy s uplatňováním škody nebo ušlého zisku.

Jak pomoc probíhá?

Klient, který potřebuje poradit, na našem webu objedná službu Právní pomoc pro postižené COVID-19, vyplní krátký dotazník a nahrajete dokumenty, které se věci týkají. Tím umožní advokátovi, aby se dopředu připravil na poskytnutí služby a zodpovězení dotazů.

Advokát následně klienta kontaktuje, aby během krátkého telefonátu navrhl možné řešení a vhodný postup. Zároveň zodpoví konkrétní otázky, pokud to bude možné.

Klient tak bude vědět, kam se má dále obrátit, jaký má nárok, jaká jsou rizika apod. Advokát samozřejmě může pomoci i s dalšími kroky, to už bude na vzájemné dohodě.

Očekáváme, že takto můžeme zodpovědět desítky, či dokonce stovky dotazů denně.

Jak se mohou zapojit advokáti?

Advokáti – dobrovolníci, kteří chtějí přiložit ruku k dílu bez nároku na honorář, nás mohou kontaktovat. Potřebovat budeme následující údaje:

  1. Jméno a příjmení (včetně titulů),
  2. evidenční číslo advokáta,
  3. email, který mají zapsán v seznamu advokátů
  4. a telefonní číslo.

Již se objevilo několik advokátů, kteří své služby na sociálních sítích nabízí. My chceme tuto dobrou vůli pomoci propojit s konkrétními případy.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Řešení právního problému na míru

Vyřešte libovolný právní problém s týmem Dostupného advokáta! Do 24 hodin vám navrhneme řešení vaší situace a spočítáme, kolik vás to bude stát. Cena za vypracování návrhu je 390 Kč. Když si u nás navržené služby objednáte, máte vypracování návrhu zdarma.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

Zatím nehodnoceno

…nebo jej sdílejte

Autor článku

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D.

Ondřej je ten člověk, v jehož hlavě uzrál nápad poskytovat advokátní služby online. Právním službám se věnuje již déle než 10 let a rád klientům pomáhá, když si nevědí rady s právními problémy.

Vzdělání
  • Právo, doktorské studium (Ph.D), Pf UK v Praze
  • Právo, L’université Nancy-II, Nancy
  • Právo, magisterské studium (Mgr.), Pf UK v Praze
  • Mezinárodní teritoriální studia (Bc.), FSV UK v Praze

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Jakub Jedlinský

před 5 měsíců

Spokojenost s přístupem advokátů, s jejich trpělivostí i naceněním.

Recenze služby

Ing. Jan Sekanina, Praha

před 3 roky

Když mi prarodiče chtěli darovat byt, nechtěl jsem se z důvodu vysokého pracovního vytížení zabývat tím, co všechno musím zařídit a jak docílit přepisu vlastnictví v katastru nemovitostí. Dostupný advokát vše zařídil za mě, žádný problém na katastru nebyl a vše bylo celkem rychle zapsáno a vyřízeno. Díky a palec nahoru!

Recenze služby

Jan Kresteš

před 3 roky

Dostupného advokáta mohu jedině doporučit! Nabízel jsem místnost k podnájmu a potřeboval jsem dobře vypracovanou podnájemní smlouvu. Nejdříve jsem si stáhl z nejmenovaných webových stránek vzor podnájemní smlouvy. Vzor podnájemní smlouvy vypadal dobře, mně tam nic nechybělo. Ovšem nejsem právník a vždy se může objevit nějaký důležitý detail, který by tam mohl chybět. Obrátil jsem (zobrazit více) se tedy na Dostupného advokáta, aby mi poradil a pomohl v této věci. Stačil jeden telefonát a reakce byla rychlá. Vše za rozumnou cenu vyřízeno do tří dnů. Neměl jsem s tím tedy práci a podnájemní smlouva od dostupného advokáta byla více detailnější. Pokud tedy potřebujete právní pomoc, právní služby a nemáte tolik peněz, abyste si mohli dovolit platit drahého advokáta, Dostupný advokát je nejlepší volbou pro vás. Vřele doporučuji!

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024