Z právní praxe: nastavení podmínek se spolupracovníky

Pracovat s lidmi není jednoduché. Proto také není radno právní vztah se zaměstnanci a spolupracovníky podceňovat. Toho si byl vědom i jednatel SEO agentury Topranker.cz Maksym Kovryhin, který potřeboval připravit smlouvu o spolupráci tak, aby především chránila jeho práva a podnikání.

2 minuty čtení

„Jelikož preferuji transparentní spolupráci, potřeboval jsem, aby smlouva přehledně vysvětlovala povinnosti a odpovědnosti obou stran a aby bylo vše pochopitelné i pro úplného laika,” vysvětluje pan Kovryhin.

Klienta jsme v první řadě vyslechly. Je totiž důležité pochopit, co přesně potřebuje. Navrhli jsme mu pak smlouvu o spolupráci přímo pro jeho účely. Navíc se po krátkém čase ukázalo, že spolupráce v jednom případě neběží podle představ. Poradili jsme tedy klientovi, jak má postupovat, aby bez rizika a zbytečných nákladů smluvní vztah ukončil a mohl se soustředit na hledání nového partnera, nikoliv na právní záludnosti.

Často se setkáváme s klienty, kteří si smlouvu připraví sami a pak se v případě podobného sporu, jaký jsme řešili u pana Kovryhina, nestačí divit, kolik je bude nevydařená spolupráce stát. Může to přitom být často škoda ve výši desítek až stovek tisíc korun.

“Moje zadání splnil Dostupný Advokát na jedničku – společně se nám poměrně rychle podařilo vytvořit velmi slušnou smlouvu, která plně odpovídá mojí představě, a dokonce mi poradili zahrnout i pár dalších věcí, o kterých jsem do té doby nevěděl,” pochvaluje si spolupráci Maksym Kovryhin.

Jak dodává, vzhledem k časovému vytížení a starostem s vedení firmy ho nabídka Dostupného advokáta zaujala, a to především kvůli možnosti vyřídit vše pohodlně přes internet (včetně platby), případně po telefonu nebo Skypu.

“Dostupný advokát je přesně to, co je jsem hledal – tým mladých profesionálů, se kterými se skvěle komunikuje. Ceny přitom o polovinu nižší, než s jakými jsem se v minulosti setkal. Na kvalitě služeb a míře individuální péče o klienta se však příznivá cena nijak nepodepisuje,” uzavírá pan Kovryhin.

Smlouva o spolupráci

Ať už potřebujete sepsat novou smlouvu o spolupráci, nebo zkontrolovat tu současnou, jsme tu pro vás. Zajistíme, aby vaše obchodní spolupráce proběhla bez právních problémů. Vše vyřídíme za vás, rychle a bezchybně. Zaplatit můžete až po poskytnutí služby.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Smlouva o spolupráci

Ať už potřebujete sepsat novou smlouvu o spolupráci, nebo zkontrolovat tu současnou, jsme tu pro vás. Zajistíme, aby vaše obchodní spolupráce proběhla bez právních problémů. Vše vyřídíme za vás, rychle a bezchybně. Zaplatit můžete až po poskytnutí služby.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

průměrné hodnocení: 5
hodnoceno: 1 krát

…nebo jej sdílejte

Autor článku

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D.

Ondřej je ten člověk, v jehož hlavě uzrál nápad poskytovat advokátní služby online. Právním službám se věnuje již déle než 10 let a rád klientům pomáhá, když si nevědí rady s právními problémy.

Vzdělání
  • Právo, doktorské studium (Ph.D), Pf UK v Praze
  • Právo, L’université Nancy-II, Nancy
  • Právo, magisterské studium (Mgr.), Pf UK v Praze
  • Mezinárodní teritoriální studia (Bc.), FSV UK v Praze

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

Luboš Zeman

před 9 měsíců

Obrátil jsem se o právní poradu – moje žádost byla vyřízena velmi rychle, kvalitně a hlavně kvalifikovaně. Všichni byli milí a ochotní. Mohu jen doporučit!

Recenze služby

Tomáš Dastych

před 11 měsíců

Službu jsem opakovaně využil s maximální spokojeností. Mohu doporučit.

Recenze služby

Adéla Bobková Humlová

před 2 roky

S Dostupným advokátem jsem řešila několik otázek. Zařídili mé firmě ochrannou známku, poradili mi v oblasti pracovního práva a v neposlední řadě jsem s nimi konzultovala otázky zakládání nové společnosti. Jsem maximálně spokojená, protože vždy jsem dostala rychlou a komplexní službu se skvělým poměrem cena/výkon.

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023 a 2024
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024