Na co dát pozor při zaměstnávání cizinců

Zaměstnávání cizinců je v dnešní době stále více aktuální. Lidé nejsou a zaměstnavatelé tedy rádi sáhnou po cizincích. Nárůst počtu ukrajinských válečných uprchlíků však zaplnil český trh práce a pravidla pro jejich zaměstnávání jsou pro mnohé nejasná. V našem článku se proto dozvíte, co je potřeba dodržet při zaměstnání cizince.

Skupina zaměstnanců sedí na gauči
6 minut čtení

Kapitoly článku

Občané EU, cizinci s trvalým pobytem v ČR a cizinci z třetích zemí

Na začátku je potřeba si uvědomit, že není cizinec jako cizinec. Podle toho, odkud daný pracovník pochází a rovněž podle toho, na základě jakého povolení u nás pobývá, zákony rozlišují, za jakých podmínek u nás může dotyčný pracovat.

1) Občané EU a jejich rodinní příslušníci

V tomto případě je situace nejjednodušší. Občané EU a jejich rodinní příslušníci (tzn. rovněž rodinní příslušníci občanů ČR) mají v podstatě stejné postavení jako občané ČR. Tyto osoby nepotřebují pracovní povolení a mají volný přístup na trh práce. Pokud chcete tuto kategorii osob zaměstnat, budete muset jako zaměstnavatel splnit informační povinnost. Nejpozději v den nástupu tohoto cizince musíte o této skutečnosti písemně informovat příslušný úřad práce. Stejně tak při ukončení zaměstnání jste jako zaměstnavatel povinni uvědomit úřad práce, a to nejpozději do 10 dnů.

Tip: Plánujete propustit svého zaměstnance? Pomůžeme vám. Platně, trvale a nezpochybnitelně. Vše s námi vyřešíte už do dvou dnů, pohodlně a on-line.

2) Cizinci s trvalým pobytem v ČR

U cizinců s trvalým pobytem v České republice je situace rovněž celkem jednoduchá. Podle zákona o zaměstnanosti totiž tito cizinci také nepotřebují pracovní povolení a zaměstnavatel tedy musí splnit jen informační povinnost na začátku i konci zaměstnání, stejně jako v případě zaměstnanců, kteří jsou občany EU či jejich rodinnými příslušníky.

3) Cizinci z třetích zemí, bez trvalého pobytu

Pokud chcete do své firmy vzít cizince, který není občan EU a ani zde nemá trvalý pobyt, je zapotřebí, aby tento cizinec získal jak povolení k práci, tak povolení k pobytu. Obě povolení spolu souvisí. Povolení k pobytu vydává cizinecká policie obvykle na základě vyjádření zaměstnavatele, že daného cizince u sebe zaměstná.

Volné pracovní místo musíte nejprve nahlásit úřadu práce

Jako zaměstnavatel musíte pamatovat ještě na to, že cizince z třetí země bez trvalého pobytu můžete zaměstnat jen na tzv. volné pracovní místo, které je již po určitou dobu evidováno u úřadu práce. Takto je chráněn český trh práce. Zákon o zaměstnanosti v zásadě stanoví, že cizince je možné přijmout jen na volné místo, které zaměstnavatel na úřadu práce nahlásil a které nebylo obsazeno do 30 dnů od jeho oznámení.

V hlášení pro úřad práce je potřeba uvést základní charakteristiku volného místa, zejména druh práce a místo výkonu práce, předpoklady a požadavky na toto místo, informace o mzdě apod.

Úřad práce vám však volné pracovní místo nezaregistruje, pokud jste se v nedávné době dopustili určitého přestupku, například pokud vám byla v období posledních 4 měsíců pravomocně uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce, nebo jste v posledních 3 měsících dostali pokutu vyšší než 50 000,- Kč za porušení pracovněprávních předpisů od inspektorátu práce.

Máte v plánu zaměstnat cizince?

Obraťte se na nás. Pomůžeme vám pohlídat si všechny záležitosti, které se zaměstnávání cizinců týkají. Sepíšeme vám pracovní smlouvu a pomůžeme vám nastavit veškeré pracovněprávní dokumenty v souladu se zákony.

Výjimky – kdo také nepotřebuje pracovní povolení?

Už jsme si řekli, že povolení k zaměstnání nepotřebují cizinci s povoleným trvalým pobytem a občané EU a jejich rodinní příslušníci. Mezi další výjimky patří například cizinci, kterým byl udělen azyl, za určitých podmínek (pokud budou pracovat jen pár dní do roka) i umělci, vědci a výzkumní pracovníci, sportovci, nebo třeba studenti do 26 let.

Pozor na vysoké pokuty

Dříve, než u vás cizinec začne pracovat, pečlivě si zkontrolujte jeho pracovní povolení (nebo doklady, které prokáží, že povolení nepotřebuje) a ověřte, že má s vámi uzavřenou platnou pracovní smlouvu, nebo dohodu o pracovní činnosti. Pracovních povolení je celá řada, například zaměstnanecká karta (opravňuje k pobytu i k práci) nebo modrá karta (pro zvlášť kvalifikované pracovníky).

Někdy není úplně snadné se ve všech typech povolení vyznat. Přesto není radno kontrolu dokladů podcenit, protože pokud zaměstnáte cizince bez potřebného povolení, můžete se dopustit přestupku, za který hrozí vysoké pokuty v řádech milionů korun. Navíc po vás může ministerstvo vnitra chtít ještě uhradit náklady za vyhoštění cizince.

Tip: Přečtěte si náš článek, který se věnuje tomu, jak funguje zaměstnání přes agenturu práce.

Program kvalifikovaný zaměstnanec

Stát na jednu stranu tvrdě postihuje práci cizinců bez povolení, na druhou stranu se snaží aspoň trochu ulehčit zaměstnavatelům, kteří o pracovníky z ciziny stojí. Pokud máte zájem o kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny, Mongolska, Srbska, Filipín, Indie, Běloruska, Moldavska, Černé hory, Kazachstánu, Arménie, Gruzie nebo Severní Makedonie, můžete se přihlásit do Programu kvalifikovaný zaměstnanec a získat zaměstnanecké karty pro své pracovníky rychleji.

Zaměstnání ukrajinských uprchlíků

Ruská agrese a válka na Ukrajině přináší s sebou do České republiky tisíce ukrajinských uprchlíků. ČR proto vytvořila řadu programů, které mají vést k integraci ukrajinských občanů do naší společnosti, a to včetně jejich zaměstnání. Souhrnně byly tyto mimořádné akce přijaty zákonem lex Ukrajina. Tyto se přitom obvykle netýkají jen uprchlíků, ale i ukrajinců, kteří na našem území pobývali již před válečným konfliktem.

Pokud tedy chcete zaměstnat ukrajinského uprchlíka, budete k tomu potřebovat jejich dokumenty o povolení k pobytu. Nejčastěji se přitom vyskytuje povolení pobytu na základě dočasné ochrany nebo dlouhodobého víza za účelem strpění. Ukrajinští uprchlíci na druhou stranu nepotřebují pracovní povolení. Vy ale musíte jejich pracovní smlouvu ohlásit na úřadě práce.

V ostatních ohledech se na vás vztahují stejná práva a povinnosti jako kdybyste přijímali českého zaměstnance – pro ukrajinské zaměstnance platí stejná minimální mzda, musíte jim zajistit pracovnělékařskou prohlídku a školení BOZP.

Stále tápete v džungli právních předpisů upravujících zaměstnávání cizinců? Nejste si jisti, zda a jak cizince zaměstnat? Rádi vám poradíme, zkontrolujeme veškeré podklady a připravíme pracovní smlouvu, abyste měli vše v pořádku.

Neodpověděl vám článek na váš problém? Zeptejte se umělé inteligence


Řešíte obdobný problém?

Tým online právníků Dostupný advokát vám jej vyřeší.

Pracovní smlouva

Zaměstnat někoho není jen tak. Pracovněprávní předpisy bývají složité a někdy i malá odchylka od nich může později způsobit velké problémy. Pomůžeme vám se v nich zorientovat a nastavit pracovněprávní dokumenty v souladu se zákony.

Předem dané ceny
Od začátku víte, kolik a za co platíte.
Vše zvládneme online
Takže ušetříte čas i peníze za dopravu.
Pracujeme rychle
90 % požadavků vyřešíme do druhého dne.
Zkušený tým
Pro každý právní obor máme specialistu.

Pomohl vám tento obsah? Přidejte mu hodnocení

Zatím nehodnoceno

…nebo jej sdílejte

Autor článku

JUDr. Ondřej Preuss, Ph.D.

Ondřej je ten člověk, v jehož hlavě uzrál nápad poskytovat advokátní služby online. Právním službám se věnuje již déle než 10 let a rád klientům pomáhá, když si nevědí rady s právními problémy.

Vzdělání
  • Právo, doktorské studium (Ph.D), Pf UK v Praze
  • Právo, L’université Nancy-II, Nancy
  • Právo, magisterské studium (Mgr.), Pf UK v Praze
  • Mezinárodní teritoriální studia (Bc.), FSV UK v Praze

Reference služby Dostupný advokát

Recenze služby

MgA. Tomáš Klein, Zlín

před 3 roky

Nechal jsem si tu několikrát zkontrolovat smlouvu od dodavatele a sepsali mi rovněž smlouvu o dílo. Služby dobré, nemusím nikam za advokátem chodit, vše se vyřídí online, značka ideál.

Recenze služby

Jiří Dušil

před 2 roky

Potřeboval jsem poradit s odstoupením od již podepsané smlouvy. Zadal jsem poptávku, druhý den se mi ozval advokát, který se mnou vše probral a doporučil postup. Na základě doporučeného postupu firma odstoupila od smlouvy a já dostal svoje peníze zpět. Mockrát děkuji a přeji firmě Dostupný advokát ať se Vám daří.

Recenze služby

Tomáš Hrdlička, Nové Strašecí

před 3 roky

Jít osobně za advokátem mně přišlo dost nepříjemné. S Dostupným advokátem jsem ale všechno vyřídil bez toho, abych se s kýmkoli vůbec musel setkat. Koupil jsem u něj konzultaci, protože mě zaměstnavatel vyslal na dlouhodobou pracovní cestu do dost exotické země, aniž by mi cokoli vysvětlil a já jsem ani nevěděl, na co mám nárok. (zobrazit více) Advokát přes skype příjemný, služba rychlá, můžu jen doporučit.

Zobrazit všechny reference

Mohlo by vás také zajímat

Znáte nás z médií
Logo Česká advokátní komora Apek Logo Advokátní kancelář roku 2023
Sledujte novinky
Facebook Dostupný advokát Twitter / X Dostupný advokát
Dostupný advokát © 2013-2024